Ballonvaren

Voor de vaart
Als u een ballonvaart bij ons heeft geboekt, wordt u op de dag van uw vaart door ons gebeld omtrent de locatie en tijd dat we elkaar ontmoeten.
Op het startveld aangekomen zal de grondploeg beginnen met het opbouwen van de ballon. Eerst wordt de ballon gevuld met koude lucht. Vervolgens wordt de lucht in de ballon verwarmd, waardoor de ballon haar stijgkracht krijgt.

Het weer
De ballonsport is zeer weersafhankelijk. Wij varen uitsluitend onder optimale weersomstandigheden. Deze omstandigheden zijn:
- Geen regen- of onweersbuien
- Geen wind sterker dan 20 km/u
- Optimale zichtwaarden
Met betrekking tot het weer worden geen risico's genomen. Als op het moment van de vaart het weer tegen zit, maken we een nieuwe afspraak. Want we blijven de veiligheid garanderen

Tijdens de vaart
Kort voor en tijdens de vaart worden de passagiers op de hoogte gebracht van de regels gedurende de ballonvaart. De piloot zal tijdens de vaart het een en ander vertellen over de technische aspecten van het luchtvaartuig. Tevens zal hij uitleg geven over het gebied waarboven de ballonvaart plaatsvindt.
Na ongeveer anderhalf uur zal de landing worden ingezet. Ook nu zal de piloot instructies geven aan de passagiers omtrent de dingen die gaan komen.

Na de vaart
Als de ballon geland is begint het ballonteam dat ons op de grond heeft gevolgd met het inpakken van de ballon.
De piloot zal vervolgens een verhaal vertellen over de historie van de ballonvaart en over de technische ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan op het gebied van de heteluchtballon door de jaren heen. De passagiers worden vervolgens gedoopt met champagne en ontvangen een doopcertificaat als herinnering aan hun ballonvaart.